[trustindex no-registration=trustpilot]
+ 45 70 30 24 24 kontakt@northadvokater.dk

North Advokater

IVS til ApS 

Juridisk vejledning til omregistrering af IVS selskab til ApS. Har du spørgsmål eller brug for rådgivning? 
Kontakt os her eller læs videre længere nede på siden. 

  


Omregistrering af iværksætterselskaber

Iværksætterselskaber (IVS) skal inden 15. oktober 2021 omregistreres til anpartsselskaber (ApS). Tilbage i 2019 blev det besluttet at afskaffe iværksætterselskaberne. I forbindelse med beslutning om afskaffelsen af iværksætterselskaberne blev kapitalkravet til ApS nedsat fra kr. 50.000 til kr. 40.000.

Undgå tvangsopløsning af IVS selskab

Det er vigtigt, at du sørger for at overholde fristen for omregistrering af dit IVS, da du ellers risikerer at selskabet sendes til tvangsopløsning. Hos North Advokater er vi klar til at hjælpe dig med omregistreringen af dit IVS til ApS. Kontakt os for en snak og rådgivning i forhold til omregistrering af dit IVS selskab. 

Iværksætterselskaber, der er under tvangsopløsning eller konkurs, er ikke omfattet af kravet om omregistrering. Dog vil et IVS under f.eks. tvangsopløsning ikke kunne genoptages, uden at selskabet omregistreres til et ApS og i øvrigt overholder de øvrige betingelser for genoptagelse af et selskab.

Betingelser for omregistrering af IVS til ApS

For at dit IVS skal kunne omregistreres til et ApS skal følgende betingelser være overholdt:
 

 • Generalforsamlingen skal træffe beslutning om omregistreringen, og der skal udarbejdes et generalforsamlingsreferat, hvor af beslutningen om omregistrering fremgår.
 • Selskabets vedtægter skal tilpasses, så vedtægterne overholder kravene for anpartsselskaber, herunder kapitalkrav, selskabsform m.v.
 • Der skal foreligge en vurderingsmandserklæring om, at den lovpligtige selskabskapital er tilstede. Erklæringen skal udarbejdes af en godkendt revisor.
 • Som alternativ til vurderingsmandserklæringen kan det i nogle tilfælde være tilstrækkeligt med en ledelseserklæring. For at selskabet kan undlade at indsende en vurderingsmandserklæring, skal en række krav være opfyldt og afhænger af selskabets seneste reviderede årsregnskab:

  – Selskabets seneste reviderede årsregnskab skal vise, at den tilstrækkelige selskabskapital er tilstede, sådan at selskabets kapital og reserver på minimum kr. 40.000 er tilstede og kan overføres til selskabskapitalen.
  – Årsregnskabet skal være forsynet med en revisorerklæring uden modifikationer.
  – Årsregnskabets balancedag må ikke være mere end 5 måneder forud for beslutningen om omregistrering fra IVS til ApS.

   

Omregistreringen af dit IVS til ApS skal registreres hos Erhvervsstyrelsen senest 14 dage efter, at beslutningen herom er vedtaget af generalforsamlingen.
Læs mere om omregistrering af IVS til ApS på Erhvervsministeriets hjemmeside 

Hos North Advokater kan vi hjælpe dig med alle relevante dokumenter og selve registreringen, og vi kan rådgive dig ifht. kontakt til en revisor med den rigtige erfaring på området. Tag fat i os allerede i dag, og hør nærmere om mulighederne og hjælp til omregistrering af dit selskab inden fristen 15. oktober 2021.

 

Kontakt North Advokater 

Tony Wendt

Tony Wendt

Partner & Advokat

Skat, Corporate & Commercial

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil: +45 209 204 60
Mail: tw@northadvokater.dk

MORTEN ARUP NEERGAARD

MORTEN ARUP NEERGAARD

CEO, Partner & Advokat (L)

Fast Ejendom & Erhvervsret

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil: +45 25 71 70 62
Mail: man@northadvokater.dk

Fast ejendom

North rådgiver inden for alle områder af fast ejendom, herunder enkelte ejendomme, porteføljesalg eller som del af en virksomhedsoverdragelse.

Corporate & Commercial Law

Vi er eksperter i Corporate & Commercial Law og rådgiver bl.a. om selskabsret samt køb og salg af virksomheder.

Skat

Advokatbistand til skattespørgsmål. Vi yder skatterådgivning, herunder rådgivning vedrørende incitamentsordninger, lønbeskatning, aktieløn og internationale skatteforhold.

Selskabsret

Selskabsret

Med North Advokater får du en god og tryg juridisk partner med speciale i selskabsret, herunder rådgivning i holdingselskaber, ApS, A/S og ejeraftaler.

Ansættelsesret

North rådgiver inden for ansættelsesret og bistår bl.a. med rådgivning inden for funktionærret, direktørkontrakter, ferielovgivningen samt konkurrence- og kundeklausuler.

Retssager og tvister

Vi rådgiver i forbindelse med retssager, tvister og voldgiftssager. Vores advokater og jurister hjælper dig med at vurdere fordele og ulemper ved en retssag, eller tvistebehandling af din sag.

Anbefalinger fra andre kunder

North Advokatpartnerselskab har via Morten Arup Neergaard rådgivet og hjulpet mig adskillige gange. Og til topkarakterer hver eneste gang. Der skulle være kontrakter på plads i forbindelse med andres brug af et onlineprogram, som jeg var med til at skabe. Jeg er trådt ud af et partnerskab som delejer, hvor Morten sørgede for, at jeg kom godt igennem det hele med de rette forudsætninger på plads. Jeg har etableret to selskaber i Norden, som North hjalp mig med at stifte. Og endelig har jeg af flere omgange haft brug for hjælp i tvister om ophavsret til materiale produceret af undertegnede, samt til persondataretlige problemstillinger ved online salg, posting og markedsføring. Norths bistand har uden tvivl været uvurderlig og jeg er altid blevet lyttet til samt rådgivet på bedste vis. Morten og teamet er kompetente, insisterede, troværdige og ikke mindst anstændige mennesker. Det er virkelig godt at vide, at der altid er nogen, der har ens ryg.
Rikke Kjelgaard
Rikke Kjelgaard
14. Juli, 2020.
Morten har igennem en årrække bistået mit selskab MS-Concept med helt centrale erhvervsretlige emner - alt fra samarbejdskontrkater med store kunder som fx Københavns Lufthavn, udfordringer med medarbejdere overtaget ved virksomhedsoverdragelse til vores overenskomst HORESTA/3F/Lederne og helt centrale emner for ledelsen og ejerne. Morten er en virkelig kompetent og stærk rådgiver til den mellemstore ejerledede virksomhed.
Sherif Brimbali
Sherif Brimbali
11. Juli, 2020.
Kan kun give de varmeste anbefaldelinger Og kun give en virkelig god anmeldelse for vort langvarige tilfredsstillende samarbejde og min kompetence indenfor Hotel og Restauration branchen har samarbejde i mange år med Nord Advokater kun med gode resultater og en god sparring samt rådgivning mange tak
Johnny Lykkegaard
Johnny Lykkegaard
11. Juli, 2020.

Bliv kontaktet