[trustindex no-registration=trustpilot]
+ 45 70 30 24 24 kontakt@northadvokater.dk

North Advokater

Advokat til selskabsret

Advokatrådgivning til selskabsret for danske og internationale klienter.  

Advokat selskabssret

Ejerbog

Ejerbogen er selskabets fortegnelse og dokumentation for, hvem der er selskabets kapitalejere og panthavere, herunder hvor stor en andel de hver især ejer. Ejerbogen er et internt dokument men skal kunne fremvises og være til rådighed for offentlige myndigheder. Vær opmærksom på reglerne i forhold til registrering af legale og reelle ejere hos Erhvervsstyrelsen.

Der findes ikke noget formkrav i forhold til formatet på ejerbogen, der kan føres i f.eks. et Word-dokument. Erhvervsstyrelsen har udarbejdet et elektronisk ejerbogs-værktøj, hvor det er muligt at registrere selskabets ejerbog. Hos North kan vi hjælpe dig med både at oprette og ajourføre dit selskabs ejerbog.

Det er et krav, at ejerbogen indeholder følgende oplysninger:

  • Oplysning om samtlige kapitalejere (også kapitalejere, der ejer mindre end 5% af kapitalandelene).
  • Oplysning om kapitalejernes samlede beholdning af kapitalandele, og de stemmeandele der er knyttet til de enkelte kapitalandele. Herunder oplysning om kapitalklasser.
  • Oplysning om dato for erhvervelse, afhændelse og/eller pantsætning af kapitalandelene.
  • Oplysning om kapitalandelenes størrelse.

Alle ejere i anparts- og iværksætterselskaber har ret til at få adgang til selskabets ejerbog. I andre typer selskaber har kapitalejerne alene adgang til selskabets ejerbog, når denne rettighed fremgår af selskabets vedtægter.

Thomas Hanke

Thomas Hanke

Advokatfuldmægtig og Juridisk Rådgiver

Erhvervsret, Selskabsret, Franchiseret, Forhandler- og licensaftaler, Inkasso

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil: +45 24 69 65 89
Mail: th@northadvokater.dk

Janus Haraldsen

Janus Haraldsen

Advokatfuldmægtig

Specialist i kontrakter og ansættelsesret

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil: +45 51 22 44 60
Mail: jh@northadvokater.dk

Her fortæller du kort om dit behov og hvornår det passer bedst, at jeg ringer dig op til en uforpligtende samtale...

Fast ejendom

North rådgiver inden for alle områder af fast ejendom, herunder enkelte ejendomme, porteføljesalg eller som del af en virksomhedsoverdragelse.

Corporate & Commercial Law

Vi er eksperter i Corporate & Commercial Law og rådgiver bl.a. om selskabsret samt køb og salg af virksomheder.

Skat

Advokatbistand til skattespørgsmål. Vi yder skatterådgivning, herunder rådgivning vedrørende incitamentsordninger, lønbeskatning, aktieløn og internationale skatteforhold.

Selskabsret

Selskabsret

Med North Advokater får du en god og tryg juridisk partner med speciale i selskabsret, herunder rådgivning i holdingselskaber, ApS, A/S og ejeraftaler.

Ansættelsesret

North rådgiver inden for ansættelsesret og bistår bl.a. med rådgivning inden for funktionærret, direktørkontrakter, ferielovgivningen samt konkurrence- og kundeklausuler.

Retssager og tvister

Vi rådgiver i forbindelse med retssager, tvister og voldgiftssager. Vores advokater og jurister hjælper dig med at vurdere fordele og ulemper ved en retssag, eller tvistebehandling af din sag.

Anbefalinger fra andre kunder

North Advokatpartnerselskab har via Morten Arup Neergaard rådgivet og hjulpet mig adskillige gange. Og til topkarakterer hver eneste gang. Der skulle være kontrakter på plads i forbindelse med andres brug af et onlineprogram, som jeg var med til at skabe. Jeg er trådt ud af et partnerskab som delejer, hvor Morten sørgede for, at jeg kom godt igennem det hele med de rette forudsætninger på plads. Jeg har etableret to selskaber i Norden, som North hjalp mig med at stifte. Og endelig har jeg af flere omgange haft brug for hjælp i tvister om ophavsret til materiale produceret af undertegnede, samt til persondataretlige problemstillinger ved online salg, posting og markedsføring. Norths bistand har uden tvivl været uvurderlig og jeg er altid blevet lyttet til samt rådgivet på bedste vis. Morten og teamet er kompetente, insisterede, troværdige og ikke mindst anstændige mennesker. Det er virkelig godt at vide, at der altid er nogen, der har ens ryg.
Rikke Kjelgaard
Rikke Kjelgaard
14. Juli, 2020.
Morten har igennem en årrække bistået mit selskab MS-Concept med helt centrale erhvervsretlige emner - alt fra samarbejdskontrkater med store kunder som fx Københavns Lufthavn, udfordringer med medarbejdere overtaget ved virksomhedsoverdragelse til vores overenskomst HORESTA/3F/Lederne og helt centrale emner for ledelsen og ejerne. Morten er en virkelig kompetent og stærk rådgiver til den mellemstore ejerledede virksomhed.
Sherif Brimbali
Sherif Brimbali
11. Juli, 2020.
Kan kun give de varmeste anbefaldelinger Og kun give en virkelig god anmeldelse for vort langvarige tilfredsstillende samarbejde og min kompetence indenfor Hotel og Restauration branchen har samarbejde i mange år med Nord Advokater kun med gode resultater og en god sparring samt rådgivning mange tak
Johnny Lykkegaard
Johnny Lykkegaard
11. Juli, 2020.

Bliv kontaktet