[trustindex no-registration=trustpilot]
+ 45 70 30 24 24 kontakt@northadvokater.dk

North Advokater

Advokat til selskabsret

Advokatrådgivning til selskabsret for danske og internationale klienter.  

Advokat selskabssret

Reelle ejere

Reelle ejere er de fysiske personer, som ejer eller har bestemmende indflydelse på et selskab. Der kan være tale om direkte eller indirekte ejerskab eller indflydelse. Det afgørende er, at den reelle ejer enten ejer, kontrollerer eller på anden måde øver indflydelse over et tilstrækkeligt antal ejerandele og/eller stemmerettigheder eller på anden måde udøver bestemmende indflydelse på en virksomhed.

En direkte ejer er en fysisk person, som direkte ejer kapitalandele og/eller besidder stemmeandele i en virksomhed. En indirekte ejer er den fysiske person, der f.eks. gennem en holdingkonstruktion ejer kapitalandele eller stemmerettigheder i en virksomhed. De reelle ejere kan være både danske eller udenlandske personer. Selskabets reelle ejere er ikke nødvendigvis de/den samme som selskabets legale ejere, se nærmere herom under afsnittet legale ejere.

Reglerne om reelle ejere er vedtaget på baggrund af et EU-direktiv, og de er implementeret i en række forskellige love, herunder Selskabsloven, Lov om visse Erhvervsdrivende Virksomheder, Fondsloven m.fl.

For at have bestemmende ejerskab eller indflydelse over et selskab skal der være tale om et direkte eller indirekte ejerskab, eller bestemmende indflydelse på 25% eller derover. Hvis ingen fysisk person kan udpeges som reel ejer, indsættes selskabets ledelse som reelle ejere.

Det er en pligt for selskabet både at identificere og registrere virksomhedens reelle ejere. Hvis selskabet undlader dette, er der grundlag for, at selskabet oversendes til tvangsopløsning. Erhvervsstyrelsen vil sende en påmindelse til selskabet med en frist for registrering, og overholdes denne frist ikke, vil selskabet blive oversendt til tvangsopløsning. Har selskabet ingen reelle ejere, skal dette registreres hos Erhvervsstyrelsen, og ledelsen vil da blive indsat som de reelle ejere, f.eks. har børsnoterede selskaber ingen reelle ejere.

Har du og din virksomhed behov for bistand i forhold til identifikation af selskabets ejerkæde og reelle ejere, bistår vores team dig gerne hermed. Vi kan også foretage de nødvendige registreringer hos Erhvervsstyrelsen på selskabets vegne.

Janus Haraldsen

Janus Haraldsen

Advokatfuldmægtig

Specialist i kontrakter og ansættelsesret

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil: +45 51 22 44 60
Mail: jh@northadvokater.dk

Thomas Hanke

Thomas Hanke

Advokatfuldmægtig og Juridisk Rådgiver

Erhvervsret, Selskabsret, Franchiseret, Forhandler- og licensaftaler, Inkasso

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil: +45 24 69 65 89
Mail: th@northadvokater.dk

Her fortæller du kort om dit behov og hvornår det passer bedst, at jeg ringer dig op til en uforpligtende samtale...

Fast ejendom

North rådgiver inden for alle områder af fast ejendom, herunder enkelte ejendomme, porteføljesalg eller som del af en virksomhedsoverdragelse.

Corporate & Commercial Law

Vi er eksperter i Corporate & Commercial Law og rådgiver bl.a. om selskabsret samt køb og salg af virksomheder.

Skat

Advokatbistand til skattespørgsmål. Vi yder skatterådgivning, herunder rådgivning vedrørende incitamentsordninger, lønbeskatning, aktieløn og internationale skatteforhold.

Selskabsret

Selskabsret

Med North Advokater får du en god og tryg juridisk partner med speciale i selskabsret, herunder rådgivning i holdingselskaber, ApS, A/S og ejeraftaler.

Ansættelsesret

North rådgiver inden for ansættelsesret og bistår bl.a. med rådgivning inden for funktionærret, direktørkontrakter, ferielovgivningen samt konkurrence- og kundeklausuler.

Retssager og tvister

Vi rådgiver i forbindelse med retssager, tvister og voldgiftssager. Vores advokater og jurister hjælper dig med at vurdere fordele og ulemper ved en retssag, eller tvistebehandling af din sag.

Anbefalinger fra andre kunder

North Advokatpartnerselskab har via Morten Arup Neergaard rådgivet og hjulpet mig adskillige gange. Og til topkarakterer hver eneste gang. Der skulle være kontrakter på plads i forbindelse med andres brug af et onlineprogram, som jeg var med til at skabe. Jeg er trådt ud af et partnerskab som delejer, hvor Morten sørgede for, at jeg kom godt igennem det hele med de rette forudsætninger på plads. Jeg har etableret to selskaber i Norden, som North hjalp mig med at stifte. Og endelig har jeg af flere omgange haft brug for hjælp i tvister om ophavsret til materiale produceret af undertegnede, samt til persondataretlige problemstillinger ved online salg, posting og markedsføring. Norths bistand har uden tvivl været uvurderlig og jeg er altid blevet lyttet til samt rådgivet på bedste vis. Morten og teamet er kompetente, insisterede, troværdige og ikke mindst anstændige mennesker. Det er virkelig godt at vide, at der altid er nogen, der har ens ryg.
Rikke Kjelgaard
Rikke Kjelgaard
14. Juli, 2020.
Morten har igennem en årrække bistået mit selskab MS-Concept med helt centrale erhvervsretlige emner - alt fra samarbejdskontrkater med store kunder som fx Københavns Lufthavn, udfordringer med medarbejdere overtaget ved virksomhedsoverdragelse til vores overenskomst HORESTA/3F/Lederne og helt centrale emner for ledelsen og ejerne. Morten er en virkelig kompetent og stærk rådgiver til den mellemstore ejerledede virksomhed.
Sherif Brimbali
Sherif Brimbali
11. Juli, 2020.
Kan kun give de varmeste anbefaldelinger Og kun give en virkelig god anmeldelse for vort langvarige tilfredsstillende samarbejde og min kompetence indenfor Hotel og Restauration branchen har samarbejde i mange år med Nord Advokater kun med gode resultater og en god sparring samt rådgivning mange tak
Johnny Lykkegaard
Johnny Lykkegaard
11. Juli, 2020.

Bliv kontaktet