[trustindex no-registration=trustpilot]

North Advokater

Franchise

Uanset om det drejer sig om ekspansion via konceptudvikling, optimering, internationalisering, finansiering, franchise- eller master franchiserekruttering, står North klar til at rådgive dig.

Franchise

Hvad er franchise?
Definitionen af franchise er en forretningsform, hvor en person kan tilkøbe sig retten til at drive en identisk kopi af en andens oprindelige forretning. Altså et færdigt koncept, man som franchisetager, har mulighed for at købe en andel af, og bruge under gældende retningslinjer. North Advokater har franchise specialister ansat. Vi er specialiseret indenfor franchise virksomhed og kan rådgive dig på højt niveau. Som Advokatfirma har vi dermed både den juridiske, såvel som erhvervsfaglige viden omkring franchise og er i stand til, at yde den bedste rådgivning du finder på markedet.

Franchisegiver og franchisetager
Franchise er et koncept til markedsføring og distribution af varer og tjenesteydelser. Et franchisesystem er baseret på en franchiseaftale mellem en franchisegiver og en eller flere franchisetager(e). Franchisegiver er den person eller virksomhed der er indehaver og udvikler af forretningskonceptet som er gennemprøvet og detaljeret beskrevet i en franchisemanual. Franchisetageren er den, der i det daglige arbejder med konceptet og har kundekontakten. Hos North Advokatpartnerselskab har vi stor ekspertise indenfor alle aspekter af franchisekonceptet og kan bistå dig fra start til slut.

Advokatfirma til franchise aftalen
Da der er mange risikomomenter ved franchiseforholdet, er det af afgørende betydning for begge parter, at franchiseaftalen er korrekt udarbejdet. Derfor kan du med fordel lade North Advokater bistå dig i processen med at opbygge din franchise. Hvad enten du er franchisetager eller franchisegiver, sikrer vi, at du navigerer godt igennem opstarten og den langsigtede proces og drift.

Nedenfor er der vist nogle eksempler, på de juridiske ydelser vi hos North Advokatpartnerselskab tilbyder i forbindelse med rådgivning indenfor franchises.

Eksemplerne herunder er opdelt i ”franchisegiver” og ”franchisetager”.

Franchisegiver

 • Rådgivning fra North Advokater i forbindelse med opstart eller omstrukturering af franchisekonceptet
 • Gennemgang, omskrivning eller skrivning af franchisekontrakter af Norths specialiserede franchise advokat
 • Oversættelse af engelsksprogede franchisekontrakter til dansk
 • Rådgivning og retssagsførelse i forbindelse med franchisetager konflikter
 • Registrering og overvågning af immaterielle rettigheder, herunder varemærker, logo, patenter osv.
 • Inkasso overfor franchisetagere med korrekt forståelse for bevaringen af det længerevarende franchiseforhold
 • Rådgivning fra North Advokater i forbindelse med vækst både nationalt og internationalt igennem franchise

Franchisetager

 • North gennemgår franchiseaftalen inden underskrift
 • Rådgivning fra North Advokater omkring kapital søgning og/eller lånoptagelse til opstart af franchise
 • Rådgivning og retssagsførelse i forbindelse med franchisegiver konflikter
 • Rådgivning og retssagsførelse i forbindelse med modtaget opsigelse af franchiseforholdet

Hos North Advokater kan vi bistå dig i alt det ovenstående, samt alle andre aspekter indenfor franchise-konceptet der måtte dukke op. Hvad enten det er franchise i Danmark eller franchises i udlandet. North Advokater ønsker at være dit foretrukne advokatfirma indenfor franchise og erhvervsret generelt, og vi kan rådgive dig hele vejen rundt.

Du er velkommen til at kontakte os for yderligere advokatrådgivning om franchise. Vores erfaring som franchisegiver og som multi-iværksætter og ejerleder, har givet et unikt indblik i de problemstillinger der gør sig gældende i franchiseforhold. Er du i gang med eller på vej ind i et franchise eventyr vil vi være den helt rigtige sparringspartner og juridiske rådgiver.

Erik Østergaard-Nielsen

Erik Østergaard-Nielsen

Partner & Advokat (L)

Selskabsret & Ansættelsesret

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil:+45 21 72 04 60
Mail: eon@northadvokater.dk

Kontakt os herunder

Fast ejendom

North rådgiver inden for alle områder af fast ejendom, herunder enkelte ejendomme, porteføljesalg eller som del af en virksomhedsoverdragelse.

Corporate & Commercial Law

North er eksperterne i Corporate & Commercial Law og rådgiver hele vejen rundt inden for Erhvervsretten.

Skat

Advokatbistand til skattespørgsmål. Vi yder skatterådgivning, herunder rådgivning vedrørende incitamentsordninger, lønbeskatning, aktieløn og internationale skatteforhold.

Selskabsret

Selskabsret

Med North Advokater får du en god og tryg juridisk partner med speciale i selskabsret, herunder rådgivning i holdingselskaber, ApS, A/S og ejeraftaler.

Ansættelsesret

North rådgiver inden for ansættelsesret og bistår bl.a. med rådgivning inden for funktionærret, direktørkontrakter, ferielovgivningen samt konkurrence- og kundeklausuler.

Retssager og tvister

Vi rådgiver i forbindelse med retssager, tvister og voldgiftssager. Vores advokater og jurister hjælper dig med at vurdere fordele og ulemper ved en retssag, eller tvistebehandling af din sag.

Bliv kontaktet