[trustindex no-registration=trustpilot]
+ 45 70 30 24 24 kontakt@northadvokater.dk

North Advokater

Franchise

Uanset om det drejer sig om ekspansion via konceptudvikling, optimering, internationalisering, finansiering, franchise- eller master franchiserekruttering, står North klar til at rådgive dig.

Franchise

Hvad er franchise?
Definitionen af franchise er en forretningsform, hvor en person kan tilkøbe sig retten til at drive en identisk kopi af en andens oprindelige forretning. Altså et færdigt koncept, man som franchisetager, har mulighed for at købe en andel af, og bruge under gældende retningslinjer. North Advokater har franchise specialisten og advokatfuldmægtig Thomas Hanke ansat. Thomas er specialiseret indenfor franchise virksomhed og har selv drevet franchise virksomheder som iværksætter. Som Advokatfirma har vi dermed både den juridiske, såvel som erhvervsfaglige viden omkring franchise og er i stand til, at yde den bedste rådgivning du finder på markedet.

Franchisegiver og franchisetager
Franchise er et koncept til markedsføring og distribution af varer og tjenesteydelser. Et franchisesystem er baseret på en franchiseaftale mellem en franchisegiver og en eller flere franchisetager(e). Franchisegiver er den person eller virksomhed der er indehaver og udvikler af forretningskonceptet som er gennemprøvet og detaljeret beskrevet i en franchisemanual. Franchisetageren er den, der i det daglige arbejder med konceptet og har kundekontakten. Hos North Advokatpartnerselskab har vi stor ekspertise indenfor alle aspekter af franchisekonceptet og kan bistå dig fra start til slut.

Advokatfirma til franchise aftalen
Da der er mange risikomomenter ved franchiseforholdet, er det af afgørende betydning for begge parter, at franchiseaftalen er korrekt udarbejdet. Derfor kan du med fordel lade North Advokater bistå dig i processen med at opbygge din franchise. Hvad enten du er franchisetager eller franchisegiver, sikrer vi, at du navigerer godt igennem opstarten og den langsigtede proces og drift.

Nedenfor er der vist nogle eksempler, på de juridiske ydelser vi hos North Advokatpartnerselskab tilbyder i forbindelse med rådgivning indenfor franchises.

Eksemplerne herunder er opdelt i ”franchisegiver” og ”franchisetager”.

Franchisegiver

 • Rådgivning fra North Advokater i forbindelse med opstart eller omstrukturering af franchisekonceptet
 • Gennemgang, omskrivning eller skrivning af franchisekontrakter af Norths specialiserede franchise advokat
 • Oversættelse af engelsksprogede franchisekontrakter til dansk
 • Rådgivning og retssagsførelse i forbindelse med franchisetager konflikter
 • Registrering og overvågning af immaterielle rettigheder, herunder varemærker, logo, patenter osv.
 • Inkasso overfor franchisetagere med korrekt forståelse for bevaringen af det længerevarende franchiseforhold
 • Rådgivning fra North Advokater i forbindelse med vækst både nationalt og internationalt igennem franchise

Franchisetager

 • North gennemgår franchiseaftalen inden underskrift
 • Rådgivning fra North Advokater omkring kapital søgning og/eller lånoptagelse til opstart af franchise
 • Rådgivning og retssagsførelse i forbindelse med franchisegiver konflikter
 • Rådgivning og retssagsførelse i forbindelse med modtaget opsigelse af franchiseforholdet

Hos North Advokater kan vi bistå dig i alt det ovenstående, samt alle andre aspekter indenfor franchise-konceptet der måtte dukke op. Hvad enten det er  franchise i Danmark eller franchises i udlandet. North Advokater ønsker at være dit foretrukne advokatfirma indenfor franchise og erhvervsret generelt, og vi kan rådgive dig hele vejen rundt.

Du er velkommen til at kontakte Thomas for yderligere advokatrådgivning om franchise. Hans personlige erfaring som franchisegiver og som multi-iværksætter og ejerleder, har givet ham et unikt indblik i de problemstillinger der gør sig gældende i franchiseforhold. Er du i gang med eller på vej ind i et franchise eventyr vil Thomas være den helt rigtige sparringspartner og juridiske rådgiver.

Thomas Hanke

Thomas Hanke

Advokatfuldmægtig og Juridisk Rådgiver

Erhvervsret, Selskabsret, Franchiseret, Forhandler- og licensaftaler, Inkasso

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil: +45 24 69 65 89
Mail: th@northadvokater.dk

Kontakt os herunder

Fast ejendom

North rådgiver inden for alle områder af fast ejendom, herunder enkelte ejendomme, porteføljesalg eller som del af en virksomhedsoverdragelse.

Corporate & Commercial Law

Vi er eksperter i Corporate & Commercial Law og rådgiver bl.a. om selskabsret samt køb og salg af virksomheder.

Skat

Advokatbistand til skattespørgsmål. Vi yder skatterådgivning, herunder rådgivning vedrørende incitamentsordninger, lønbeskatning, aktieløn og internationale skatteforhold.

Selskabsret

Selskabsret

Med North Advokater får du en god og tryg juridisk partner med speciale i selskabsret, herunder rådgivning i holdingselskaber, ApS, A/S og ejeraftaler.

Ansættelsesret

North rådgiver inden for ansættelsesret og bistår bl.a. med rådgivning inden for funktionærret, direktørkontrakter, ferielovgivningen samt konkurrence- og kundeklausuler.

Retssager og tvister

Vi rådgiver i forbindelse med retssager, tvister og voldgiftssager. Vores advokater og jurister hjælper dig med at vurdere fordele og ulemper ved en retssag, eller tvistebehandling af din sag.

Anbefalinger fra andre kunder

North Advokatpartnerselskab har via Morten Arup Neergaard rådgivet og hjulpet mig adskillige gange. Og til topkarakterer hver eneste gang. Der skulle være kontrakter på plads i forbindelse med andres brug af et onlineprogram, som jeg var med til at skabe. Jeg er trådt ud af et partnerskab som delejer, hvor Morten sørgede for, at jeg kom godt igennem det hele med de rette forudsætninger på plads. Jeg har etableret to selskaber i Norden, som North hjalp mig med at stifte. Og endelig har jeg af flere omgange haft brug for hjælp i tvister om ophavsret til materiale produceret af undertegnede, samt til persondataretlige problemstillinger ved online salg, posting og markedsføring. Norths bistand har uden tvivl været uvurderlig og jeg er altid blevet lyttet til samt rådgivet på bedste vis. Morten og teamet er kompetente, insisterede, troværdige og ikke mindst anstændige mennesker. Det er virkelig godt at vide, at der altid er nogen, der har ens ryg.
Rikke Kjelgaard
Rikke Kjelgaard
14. Juli, 2020.
Morten har igennem en årrække bistået mit selskab MS-Concept med helt centrale erhvervsretlige emner - alt fra samarbejdskontrkater med store kunder som fx Københavns Lufthavn, udfordringer med medarbejdere overtaget ved virksomhedsoverdragelse til vores overenskomst HORESTA/3F/Lederne og helt centrale emner for ledelsen og ejerne. Morten er en virkelig kompetent og stærk rådgiver til den mellemstore ejerledede virksomhed.
Sherif Brimbali
Sherif Brimbali
11. Juli, 2020.
Kan kun give de varmeste anbefaldelinger Og kun give en virkelig god anmeldelse for vort langvarige tilfredsstillende samarbejde og min kompetence indenfor Hotel og Restauration branchen har samarbejde i mange år med Nord Advokater kun med gode resultater og en god sparring samt rådgivning mange tak
Johnny Lykkegaard
Johnny Lykkegaard
11. Juli, 2020.

Bliv kontaktet