[trustindex no-registration=trustpilot]

North Advokater

Iværksætteri

Er du iværksætter og søger du efter de rigtige erhvervsadvokater, der kan matche dig og støtte dig i dit væksteventyr, er du kommet til det helt rigtige sted. North Advokater har erfarne erhvervsledere, iværksættere og forretningsdrivende i teamet, der kan fungere som din ideelle juridiske sparringspartner.  

Iværksætteri

Juridisk rådgivning og advokatbistand til Iværksættere

Hvis man laver en googlesøgning på ”opstart af virksomhed”, kan man hurtigt læse, at det er både nemt og hurtigt at oprette sin egen virksomhed og starte op som selvstændig iværksætter. Det tager end ikke mere end din gode ide, 5 minutter af din tid og et MIT ID. Det kan virke fristende bare at kaste sig ud i eventyret, men der er en lang række af juridiske forhold, du som iværksætter bør have for øje, så du kommer sikkert og solidt fra start i opbygningen af din nye forretning.

Hvad enten du er erfaren iværksætter, der har begået de almindelige startupfejl tidligere, og nu ved hvor vigtigt og økonomibesparende det kan være at have de rigtige folk bag sig, eller du er ny som iværksætter som har brug for juridisk assistance til at finde kapital, kan vi hjælpe dig hos North Advokater.

Måske føler du som iværksætter og nyopstartet virksomhedsejer, at du bliver bremset i din udfoldelse af din brillante ide på grund af uoverskuelige regler og paragraffer. Det kan også være, at du mest af alt synes, at reglerne blot spænder ben for, at du kan beskæftige dig med det du brænder for. Det er der råd for!

Heldigvis er der mulighed for solid og specialiseret rådgivning, så du kommer fra start bedst muligt. Vi giver dig mulighed for at sparre med en specialist hele vejen. Selvfølgelig skræddersyet til netop din situation og virksomhed. Ved at have styr på alle aspekter fra start, kan du undgå at skulle betale dyre lærepenge senere.

Stiftelse af virksomheden

I dag er det nemt at stifte en virksomhed. Men i mange tilfælde handler dette første skridt ikke bare om, i praktisk forstand, at stifte en virksomhed på erhvervsstyrelsens hjemmeside. Inden stiftelsen er det en god ide at tage stilling til om det er bedst at stifte f.eks. et anpartsselskab eller aktieselskab eller en hel koncern, eller om man kan klare sig med en enkeltmandsvirksomhed.

Nogle af de overvejelser en iværksætter skal gøre sig, og som har betydning for om man skal vælge den ene, den anden eller en helt tredje virksomhedsstruktur kan være:

 • Hvad betyder det for min familie, at jeg bliver selvstændig
 • Skal virksomheden sælges i fremtiden
 • Skal virksomheden ejes af mig alene eller skal jeg have partnere
 • Er det nødvendigt at optage lån
 • Er det nødvendigt at indhente venture kapital
 • Skal jeg have medarbejdere
 • Hvad med skatten og moms
 • Hvad med over/underskuddet
Erik Østergaard-Nielsen

Erik Østergaard-Nielsen

Partner & Advokat (L)

Selskabsret & Ansættelsesret

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil:+45 21 72 04 60
Mail: eon@northadvokater.dk

Kontakt os eller læs mere længere nede på siden

Iværksætterens juridiske udfordringer

En iværksætter har typisk ikke, og skal heller ikke – i hvert fald ikke som det første – have fokus på de juridiske udfordringer, som han eller hun muligvis kan støde på under vejs i opstartsfasen af sin virksomhed. Men juraen kan nemt blive en hindring, hvor den skulle være en hjælp. Dette gælder ikke mindst i forhold til eventuelle samarbejdspartnere, det offentlige, medarbejdere samt ikke mindst i forhold til, at få sikret sine immaterielle rettigheder. Ved at overse juraens betydning i opstartsfasen, kan iværksætteren nemt komme i klemme, det være sig i form af søgsmål, offentlige påbud, bøder, IP-rets overtrædelser og manglende finansiering, mm.

North Advokater tilbyder en samlet vifte af juridiske rådgivningsydelser, der dækker over de mange udfordringer en iværksætter har brug for at forholde sig til, helt fra etableringsfasen hvor der f.eks. skal tages stilling til selskabsformen og om der skal være partnere med i projektet og indgås partnerskabsaftaler, finansieringsfasen hvor der skal tages stilling til om finansieringen skal være i form af f.eks. lån eller kapitalindskud, over leverandøraftaler, franchiseaftaler, handelsbetingelser, de første medarbejderes ansættelseskontrakter, osv.

Beskyttelsen af den gode idé

Når en ny forretningsidé udvikles og får succes eller et nyt koncept eller produkt udvikles og lanceres vil der ofte være andre der vil forsøge at udnytte slipstrømmen til at lancere lignende produkter og koncepter.

Derfor er det essentielt for iværksætteren eller virksomheden, at sikre beskyttelse af sine rettigheder på bedst mulig vis.

Dette kan gøres på mange måder, f.eks. ved ibrugtagning eller registrering eller ved indgåelse af licensaftaler. Herunder nogle eksempler:

 

 • Registrering og overvågning af virksomhedens navn
 • Registrering af varemærker, i Danmark, EU og Verden samt kontinuerlig overvågning
 • Registrering af logo i Danmark, EU og Verden samt kontinuerlig overvågning
 • Registrering af ophavsret på artikler, bøger og andre skrifter, samt billeder
 • Registrering af ophavsret på software og andre IT-løsninger
 • Registrering af produkters design og udformning
 • Patentregistrering af opfindelser
 • Skrivning eller gennemgang af licenskontrakter om overdragelse og/eller brugsret til patent og varemærker og andre immaterielle rettigheder.

 

North Advokaters personlige erfaring som erhvervsledere, franchisegivere samt som multi-iværksætter og ejerleder, har givet os et unikt indblik i de problemstillinger der gør sig gældende indenfor erhvervsretten og særligt hvilke for/bagdele der kan være ved de forskellige virksomhedsstrukturer. Kontakt os for yderligere juridisk rådgivning.

Fast ejendom

North rådgiver inden for alle områder af fast ejendom, herunder enkelte ejendomme, porteføljesalg eller som del af en virksomhedsoverdragelse.

Corporate & Commercial Law

North er eksperterne i Corporate & Commercial Law og rådgiver hele vejen rundt inden for Erhvervsretten.

Skat

Advokatbistand til skattespørgsmål. Vi yder skatterådgivning, herunder rådgivning vedrørende incitamentsordninger, lønbeskatning, aktieløn og internationale skatteforhold.

Selskabsret

Selskabsret

Med North Advokater får du en god og tryg juridisk partner med speciale i selskabsret, herunder rådgivning i holdingselskaber, ApS, A/S og ejeraftaler.

Ansættelsesret

North rådgiver inden for ansættelsesret og bistår bl.a. med rådgivning inden for funktionærret, direktørkontrakter, ferielovgivningen samt konkurrence- og kundeklausuler.

Retssager og tvister

Vi rådgiver i forbindelse med retssager, tvister og voldgiftssager. Vores advokater og jurister hjælper dig med at vurdere fordele og ulemper ved en retssag, eller tvistebehandling af din sag.

Bliv kontaktet