[trustindex no-registration=trustpilot]
+ 45 70 30 24 24 kontakt@northadvokater.dk

Lovlig registrering af gæster på restaurant

 

Sundhedsmyndighederne kom for nylig på et pressemøde med en opfordring til alle restauranter, barer, cafeer mm., om at foretage registrering af deres gæster, for at kunne lave efterfølgende smitteopsporing. 

Datatilsynet skriver, at registrering af information om gæster godt kan foregå indenfor rammerne af de databeskyttelsesretslige regler, såfremt følgende seks råd iagttages; 

1. Lad det være frivilligt. Det skal være den enkelte gæsts valg, om vedkommende ønsker at registrere sine oplysninger. Og det skal være reelt frivilligt – det vil sige, at der ikke må være nogen ulempe for gæsten ved ikke at gøre det. 
Vil én person i et selskab ikke lade sig registrere, må man ikke afkræve et samtykke for at lade personen spise sammen med resten af selskabet. Man kunne også nøjes med generelt at registrere én person pr. selskab. Har man et større selskab på 150 gæster, kan man overveje om man blot vil registrere værtens kontaktoplysninger eller om det her giver mening at registrere alle de deltagende. 
 
2. Oplys om formålet. Gør det klart for gæsterne, hvad der registreres, hvad det skal bruges til, og hvor længe det opbevares. Hvis man benytter sig at fx et online-bookingsystem, bør man også her oplyse om, hvis oplysningerne fra bookingen vil kunne blive brugt til smitteopsporing. 
 
3. Registrer kun det nødvendige. Der vil normalt være tale om navn, kontaktoplysniger og det tidsrum, man har opholdt sig på restauranten – og afhængig af lokalets størrelse evt. også, hvor man har siddet henne. 
 
4. Pas på oplysningerne. Sørg for, at uvedkommende ikke får adgang til de oplysninger, der bliver registreret. 
 
5. Brug ikke oplysningerne til andet. Oplysningerne må kun bruges til smitteopsporing efter behov – og ikke til fx efterfølgende markedsføring eller andre formål. 
 
6. Slet oplysningerne løbende. Når oplysningerne ikke længere er relevante ift. smitteopsporing, skal de slettes. 
Det varer i gennemsnit fjorten dage førend en person udviser symptomer, så at oplysningerne slettes efter fire uger ville sagtens kunne forsvares. 
 
Desuden gør datatilsynet opmærksom på, at man skal huske gæsternes rettigheder, nemlig retten til indsigt, indsigelse, sletning mv. 
 
Læs mere hos datatilsynet 

  
 

Janus Haraldsen

Janus Haraldsen

Advokatfuldmægtig

Specialist i kontrakter og ansættelsesret

Telefon: +45 70 30 24 24
Mobil: +45 51 22 44 60
Mail: jh@northadvokater.dk

Udfyld formular hvis du vil ringes op 

Fast ejendom

North rådgiver inden for alle områder af fast ejendom, herunder enkelte ejendomme, porteføljesalg eller som del af en virksomhedsoverdragelse.

Corporate & Commercial Law

Vi er eksperter i Corporate & Commercial Law og rådgiver bl.a. om selskabsret samt køb og salg af virksomheder.

Skat

Advokatbistand til skattespørgsmål. Vi yder skatterådgivning, herunder rådgivning vedrørende incitamentsordninger, lønbeskatning, aktieløn og internationale skatteforhold.

Selskabsret

Selskabsret

Med North Advokater får du en god og tryg juridisk partner med speciale i selskabsret, herunder rådgivning i holdingselskaber, ApS, A/S og ejeraftaler.

Ansættelsesret

North rådgiver inden for ansættelsesret og bistår bl.a. med rådgivning inden for funktionærret, direktørkontrakter, ferielovgivningen samt konkurrence- og kundeklausuler.

Retssager og tvister

Vi rådgiver i forbindelse med retssager, tvister og voldgiftssager. Vores advokater og jurister hjælper dig med at vurdere fordele og ulemper ved en retssag, eller tvistebehandling af din sag.

Anbefalinger fra andre kunder

North Advokatpartnerselskab har via Morten Arup Neergaard rådgivet og hjulpet mig adskillige gange. Og til topkarakterer hver eneste gang. Der skulle være kontrakter på plads i forbindelse med andres brug af et onlineprogram, som jeg var med til at skabe. Jeg er trådt ud af et partnerskab som delejer, hvor Morten sørgede for, at jeg kom godt igennem det hele med de rette forudsætninger på plads. Jeg har etableret to selskaber i Norden, som North hjalp mig med at stifte. Og endelig har jeg af flere omgange haft brug for hjælp i tvister om ophavsret til materiale produceret af undertegnede, samt til persondataretlige problemstillinger ved online salg, posting og markedsføring. Norths bistand har uden tvivl været uvurderlig og jeg er altid blevet lyttet til samt rådgivet på bedste vis. Morten og teamet er kompetente, insisterede, troværdige og ikke mindst anstændige mennesker. Det er virkelig godt at vide, at der altid er nogen, der har ens ryg.
Rikke Kjelgaard
Rikke Kjelgaard
14. Juli, 2020.
Morten har igennem en årrække bistået mit selskab MS-Concept med helt centrale erhvervsretlige emner - alt fra samarbejdskontrkater med store kunder som fx Københavns Lufthavn, udfordringer med medarbejdere overtaget ved virksomhedsoverdragelse til vores overenskomst HORESTA/3F/Lederne og helt centrale emner for ledelsen og ejerne. Morten er en virkelig kompetent og stærk rådgiver til den mellemstore ejerledede virksomhed.
Sherif Brimbali
Sherif Brimbali
11. Juli, 2020.
Kan kun give de varmeste anbefaldelinger Og kun give en virkelig god anmeldelse for vort langvarige tilfredsstillende samarbejde og min kompetence indenfor Hotel og Restauration branchen har samarbejde i mange år med Nord Advokater kun med gode resultater og en god sparring samt rådgivning mange tak
Johnny Lykkegaard
Johnny Lykkegaard
11. Juli, 2020.

Bliv kontaktet